Culturele activiteiten

Culturele activiteiten in de watermolen

Verscholen tussen de bossen en weilanden van graafschap Heerde ligt het Domein van Rakhorst. Een culturele vrijplaats aan de rand van de Veluwe. Hier gaan in de verschillende gebouwen vanaf 2024 kunstenaars uit de regio van Heerde hun artist residence voor verschillende dagen of weken vestigen. De behoefte blijkt erg groot te zijn om een traditie te gaan opbouwen waarin het samenwerken en samen organiseren van gatherings waarin muziek, poëzie, kunst, natuur en magie samenkomen. Je bent van harte welkom als bezoeker maar ook als kunstenaar.

Kom je straks kijken of tonen?

Cultuur doe je met elkaar

Wat is dit een mooi avontuur dat we zijn aangegaan in 2023.

We wilden al een aantal jaren een plek creëren waar we onze creatieve ideeën konden gaan combineren met onze commerciële aspiraties. En daar was ie dan: De Watermolen van Rakhorst in Heerde. We wisten het gelijk. Dit is wat we zochten. Hier gaan we al onze energie in steken.

We zijn ondernemers komend uit de intense wereld van bedrijfsuitjes (Uitjesbureau), events (De Artiesten), festivals (Lief Amsterdam) en theater (Tobacco theater).
We willen ons nu de tijd gaan gunnen om in alle rust een culturele vrijplaats te gaan ontwikkelen. Voor culturele én ambachtelijke pioniers.

Stel je voor!

Onze stichting: “Stel je voor!” heeft als missie: Jonge, talentvolle kunstenaars en creatieven een kans te geven zichzelf en hun werk aan een groter publiek voor te stellen. Dat kan zijn in de vorm van theater, fotografie, mode, kunst, media en andere artistieke vormen. We zetten hierbij bewust breed in. Het maakt onze zoektocht spannend en geeft onverwachte kunstvormen een mooie kans zich te etaleren.

Met onze stichting stellen we onze gehele watermolen, landgoed, personeel en zoveel mogelijk technische faciliteiten gratis ter beschikking. De uitverkorenen krijgen zo de kans zich pontificaal in de schijnwerpers te zetten. Zo hebben we in ons theater in Amsterdam de afgelopen jaren al veel zeer enthousiaste jongelingen een mooi eerste zetje, een groter podium of een mooie ervaring rijker kunnen geven. En daar zijn we super trots op! En dat gaan we dus nu ook in de Watermolen van Rakhorst doen. We kunnen niet wachten!

Voor meer info kan je contact opnemen met Erik van Wilsum: erik@watermolenrakhorst.nl
Hij vertelt je er heel graag, heel veel over!